Independent. Dynamic. Involved.
nlen

Privileged Access Management

De gebruikte term PAM wordt door elkaar voor zowel Privileged Account Management als Privileged Access Management gebruikt.

Privileged Account Management is het beheren van speciale accounts. Privileged accounts zijn accounts die rechten hebben om een applicatie te beheren of accounts die rechten hebben om belangrijke handelingen te kunnen doen in een systeem. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan het domain administrator account of een account dat goedkeuring geeft op financiële uitgaven.

Bij Identity Management zijn de standaard accounts soms niet voldoende om alle werkzaamheden te kunnen uitvoeren. In deze situatie zijn speciale privileged accounts nodig. Deze accounts zijn niet per se aan een persoon gekoppeld, waardoor Identity Management niet de juiste oplossing is ze te kunnen beheren.

Privileged Access Management

Een gebruiker vraagt toegang tot een bepaalde applicatie en krijgt deze rechten op zijn eigen account. Hierbij kunt u denken aan het aanvragen van groepen binnen Active Directory en het automatisch toekennen van deze rechten. Deze toekenning kunnen wij uitbreiden met approvals, delegations, attestations, enzovoort

Privileged Account Management

Een gebruiker krijgt toegang tot een speciaal account om zijn werkzaamheden uit te voeren. Dit is dus niet aan een gebruiker gekoppeld, maar wordt on-demand geleverd aan de gebruiker die het nodig heeft. Hiervoor is password management en lifecycle management van het special account belangrijk.

Uitbreidings- mogelijkheden

Naast de hiervoor genoemde oplossingen kunnen wij bijvoorbeeld de volgende opties bieden om nog meer controle te krijgen:

  • Account auditing: Het bijhouden van logs van wat een gebruiker doet met zijn privileged account.
  • Session Recording: Het opnemen van het scherm van de gebruiker, zodat naderhand gereconstrueerd kan worden wat de gebruiker met het account gedaan heeft.
  • Session Isolation: Het beveiligen van de sessie waarmee de gebruiker inlogt.

PAM voor uw organisatie?

Meer lezen over PAM? Download dan nu onze brochure over PAM.

Wilt u meer weten over wat PAM voor uw organisatie kan betekenen, of wilt u meer weten over onze visie over Privileged Account Management of Privileged Account Management in het algemeen? Traxion komt graag met u in contact.

Confidental Infomation