Independent. Dynamic. Involved.
nlen

Device Management in de toegangslaag

Opinie: Device management doet er niet toe in de toegangslaag van de nabije toekomst.

Device management wordt gebruikt om apparaten die aanwezig binnen organisaties te kunnen beheren. Vanuit security perspectief geeft dat de mogelijkheid om op basis van certificaten deze apparaten te identificeren op de toegangslagen. Anders gesteld, apparaten die kunnen worden geïdentificeerd kunnen op eenvoudige wijze een vertrouwensniveau worden toegekend. In de eenvoudigste vorm: een apparaat met een door de organisatie gemanaged certificaat is vertrouwd, zonder is niet of minder vertrouwd. Hoe zwaarwegend dit is kan nader worden bepaald.

Trends als consumerization en internet of things maar ook ontwikkelingen op de operating system markt (b.v. Windows 8 ) zorgt ervoor dat device management systemen méér en méér apparaten moeten gaan ondersteunen. Gezien de enorm snelle lifecycle wisseling van apparaten onder gebruikers, loopt de ondersteuning altijd (jaren) achter op de werkelijkheid. Dit geeft direct problemen in de security lagen bij de bepaling van de identiteit van apparaten wat tot gevolg heeft dat deze nieuwe apparaten een eerste periode niet als vertrouwd apparaat worden gezien terwijl dat prima het geval kan zijn.

Nu investeren in welke device management oplossing dan ook is een tijdelijke oplossing voor een groeiende uitdaging in de toegangslagen, namelijk het kunnen bepalen wat het vertrouwens niveau is van een device wat gebruikt wordt om op basis daarvan het risico profiel te bepalen en  toegang te krijgen tot bepaalde informatie.

Download hier de whitepaper