nlen

Beschikbaar maken van informatie op mobiele apparatuur

De afgelopen jaren is het gebruik van mobiele apparaten explosief toegenomen. Het voordeel hiervan voor gebruikers is dat zij overal toegang kunnen hebben tot uw bedrijfsinformatie. Voor een organisatie betekent het een risico voor beveiliging, dataverlies en controle op de informatie. De mobiele apparatuur is niet in alle gevallen onder beheer van de eigen IT organisatie (bring-your-own); hierdoor kan geen zekerheid gegeven worden over de staat van het apparaat en of de aanwezige bedrijfsinformatie op een juiste manier is beveiligd.

Mobile device management

Mobile device management is slechts een deeloplossing en kan niet in alle gevallen op persoonlijke apparatuur worden aangebracht zonder medewerking van de eindgebruiker.

Controle op de apperatuur

Controle op de apparatuur, zodat beleidsregels kunnen worden afgedwongen, is in de meeste gevallen de eerste fundamentele stap in de goede richting.

Mobile Application management

De volgende bepalende stap is Mobile Application management en de beveiliging van de informatie die door de toegestane applicatie wordt gebruikt.

Gecontroleerd en veilig informatie delen

Op basis van de eisen en wensen van de organisatie, uw mobiliteitsstrategie en de juiste beveiligingsmaatregelen bent u in staat om gecontroleerd uw bedrijfsinformatie beschikbaar te stellen. Dit is de Enterprise Mobility. Hierdoor kunt u op een gecontroleerde en veilige manier informatie delen tussen de verschillende mobiele apparaten van uw medewerkers, zakenpartners en klanten.

Wilt u meer informatie over hoe uw organisatie op een veilige wijze informatie beschikbaar kan maken op mobiele apparatuur? Neem dan contact met ons op. Traxion kan u helpen bij uw mobiliteitstrategie en tactische keuze hier in. Wij helpen u graag met de juiste argumenten op weg.