Enterprise Mobility – beschikbaar maken van informatie op mobiele apparatuur

 

De afgelopen jaren is het gebruik van mobiele apparaten explosief toegenomen. Het voordeel hiervan voor gebruikers is dat zij overal toegang kunnen hebben tot uw bedrijfsinformatie. Voor een organisatie betekent het een risico voor beveiliging, dataverlies en controle op de informatie. De mobiele apparatuur is niet in alle gevallen onder beheer van de eigen IT organisatie (bring-your-own); hierdoor kan geen zekerheid gegeven worden over de staat van het apparaat en of de aanwezige bedrijfsinformatie op een juiste manier is beveiligd.

Mobile device management  is slechts een deeloplossing en kan niet in alle gevallen op persoonlijke apparatuur worden aangebracht zonder medewerking van de eindgebruiker. Controle op de apparatuur, zodat beleidsregels kunnen worden afgedwongen, is in de meeste gevallen de eerste fundamentele stap in de goede richting. De volgende bepalende stap is Mobile Application management en de beveiliging van de informatie die door de toegestane applicatie wordt gebruikt.

Op basis van de eisen en wensen van de organisatie, uw mobiliteitsstrategie en de juiste beveiligingsmaatregelen bent in staat om gecontroleerd uw bedrijfsinformatie beschikbaar te stellen dit is de Enterprise Mobility. Hierdoor kunt u op een gecontroleerde en veilige manier informatie delen tussen de verschillende mobiele apparaten van uw medewerkers, zakenpartners en klanten.

Traxion kan u helpen bij uw mobiliteitstrategie en tactische keuze hier in.