nlen

Database Security

Databases bevatten in de regel de kroonjuwelen van uw organisatie. Vandaar dat deze regelmatig doelwit zijn van aanvallen. Een robuuste database bescherming maakt u bestand tegen deze aanvallen. Gevoelige bedrijfsinformatie zit veelal opgeslagen in een diversiteit aan databases binnen de organisatie, variërend van personeelsgegevens, receptuur, klantgegevens (CRM), financiële gegevens, privacy gevoelige gegevens, etc.

De toegang tot de informatie die in deze databases is opgeslagen is doorgaans geregeld vanuit de toepassing of applicatie. Dit wekt vaak onterecht de indruk dat uw data veilig is opgeslagen en beschermd. Aanvallen op uw database vindt niet plaats door de toepassing of applicatie zelf aan te vallen, maar via de processen eromheen.

Aanval op databases

De meest voorkomende aanvallen op databases zijn:

• Netwerk sniffing
• Database backup
• SQL injection
• Vulnerabilities

Risico's

De volgende risico’s kunnen onderscheiden worden als gevolg van onvolledige database beveiliging:

• Het verlies van bedrijfsinformatie
• Fraude door onrechtmatige toegang
• Het verlies of verminking van informatie
• Onrechtmatig gebruik van service accounts

Compliance en Governance

Moet uw organisatie voldoen aan wet- en regelgeving waarin voorschriften zijn opgenomen voor database beveiliging (bijvoorbeeld SOX, PCI-DSS)? In hoeverre kunt u dan als organisatie de risico’s accepteren? De Traxion Database Security dienst biedt u een oplossing voor deze vragen.

Security strategie

Traxion stelt de Database Security gezamenlijk met de risico analyse, visie en strategie op. Hiermee wordt antwoord gegeven op hoe uw bedrijfsinformatie binnen databases op een gecontroleerde manier kunt beveiligen.

Database Security Architectuur

De Database Security architectuur zal ingepast worden in de bestaande oplossing rond Identity en Access management. Identiteit, toegangscontrole en autorisaties voor de informatie en de processen zijn van levensbelang voor het verlenen van toegang.

Een veilige database voor uw organisatie?

Met de Traxion Database Security dienstverlening bent u verzekerd van een integrale oplossing waarmee u de juiste risico beperkende maatregelen en veiligheid van uw kostbare opgeslagen bedrijfsinformatie bereikt.

Wilt u meer informatie over Traxion Database Security, neem dan contact met ons op. Wij delen graag onze visie en ervaring rondom dit delicate informatiebeveiligingsvraagstuk.