nlen

Security Assessments

Wij weten als geen ander welke onverwachte zwaktes er schuil kunnen gaan achter gemaakte keuzes, die op het eerste gezicht heel veilig lijken te zijn. Onze audits en assessments laten zien hoe uw beveiliging ervoor staat. Het laat zien waar zwaktes liggen binnen uw systemen en of ingerichte beveiligingsprocessen daadwerkelijk werken.

Holistische kijk

Het is geen sinecure om een organisatie of informatiesysteem op beveiliging te onderzoeken. Door onze holistische aanpak waarin mensen, processen en techniek centraal staan bent u er zeker van dat alle onderdelen in de juiste verhouding meegenomen worden.

Meten op maat

Elke organisatie is uniek, zowel in structuur als in de wijze waarop gewerkt wordt. Daarom wordt voor ieder onderzoek bekeken wat de beste aanpak is. Hierdoor kan het zijn dat er nadruk gelegd wordt op bijvoorbeeld de processen of juist op de mensen of de techniek. Maar het is ook mogelijk om een combinatie te kiezen. Wat wij doen is vooral kijken naar de meest efficiënte en effectieve aanpak voor uw situatie.

Security Audit

Meer en meer wordt er gevraagd naar een onafhankelijk rapport over informatiebeveiliging. Dit kan bijvoorbeeld zijn om afspraken met uw klant(en) te verantwoorden of om leveranciers te certificeren voor bepaalde dienstverlening. Traxion kan voor u een audit uitvoeren en daarover een oordeel geven. Onze professionele auditors leveren een onafhankelijk rapport dat antwoord geeft op uw vragen.

Maturity Assessment

Elke organisatie is op de één of andere manier wel bezig met informatiebeveiliging. Wilt u weten hoe volwassen informatiebeveiliging is binnen uw organisatie, dan kunnen wij een onafhankelijk maturity assessment voor u uitvoeren. Hiervoor gebruiken we de marktstandaarden of uw eigen volwassenheidsmodel. Er wordt een eindrapport opgeleverd waarmee u inzicht krijgt in waar u staat, maar vooral ook welke stappen u zou kunnen nemen om het volgende volwassenheidsniveau te bereiken.

Compliance assessment

Bij het uitvoeren van een compliance assessment kijken we op basis van een standaard waar u staat. Tevens geven we een schriftelijk en mondeling advies over het oplossen van bevindingen. De gebruikte standaarden zijn de marktstandaarden zoals ISO27001, NEN7510, PCI DSS, BIR/BIG etc of wetgeving zoals de AVG. Maar ook eigen standaarden kunnen gebruikt worden. Tevens behoort een benchmark tot de mogelijkheden, zodat u inzicht krijgt in hoe u staat ten opzichte van uw concullega’s.

AVG readiness

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Hiermee wordt de huidige wetgeving op het gebied van privacy, security en compliance binnen de EU uitgebreid. Elke organisatie die goederen en diensten levert binnen de EU of data verzamelt en analyseert van EU-inwoners moet aan de strenge regels voldoen. Deze complexe wetgeving vereist mogelijk grote veranderingen in de manier waarop data verzameld, verwerkt en beheerd worden binnen uw organisatie. Lees hier meer.

Als u wilt weten of u hier klaar voor bent en wat u moet doen om compliant te zijn kunnen wij voor u een AVG readiness assessment uitvoeren. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij een quick scan of een meer uitgebreide assessment uitvoeren. In de quick scan zullen we vooral kijken of uw organisatie klaar is om de vragen vanuit uw klanten te beantwoorden. Tijden de uitgebreide assessments wordt ook gekeken naar de technische staat van uw informatiesystemen.

Audit of assessment voor uw organisatie?

Door middel van een audit of een assessments laat Traxion zien hoe uw beveiliging ervoor staat. Neem contact met ons op voor een assessment en ontdek hoe wij kunnen helpen om te voldoen aan de door u gestelde privacy-, security- en compliancydoelen. U kunt ons ook bellen op +31 418 653883 of +32 1528 50 70