Independent. Dynamic. Involved.
nlen

Security Assessment Services

Met de Security Assessment Services krijgt uw organisatie inzicht in de kwetsbaarheden van uw IT infrastructuur. Door de inzet van een of meerdere scans van Traxion krijgt uw organisatie op basis van wereldwijde best practices en normenkaders een up-to-date status van uw technische en organisatorische verdediging tegen cyberaanvallen.

Onze Security assessment services zijn er op gericht uw informatie optimaal te beveiligen over de as van mensen, processen en technologie. Onze ervaring is dat daarmee de controle, flexibiliteit en effectiviteit over informatiebeveiliging  voor uw organisatie wordt vergroot.

Huidige status

Uw organisatie krijgt inzicht in de huidige status van uw procesmatige inrichting en technische verdediging tegen cyberaanvallen middels een rapport dat de volgende elementen bevat:

  • bevindingen uit het kwetsbaarhedenonderzoek (vulnerability scan)
  • resultaten uit interviews met belanghebbenden
  • observatieverslag van de inrichting en beheerprocessen van belangrijke security systemen
  • de belangrijkste verbeterpunten
  • advies en kennis voor het verbeteren van uw cybersecurity

Dit alles op basis van wereldwijde best practices en normenkaders.

Risico's

Onderzoek van Forrester wijst uit dat 50% van de Nederlandse bedrijven met een cyberaanval te maken heeft gehad. Een verontrustend resultaat is dat 8% van de Nederlandse bedrijven niet weet of ze aangevallen zijn. De groeiende IT infrastructuur en de wens om snel data te ontsluiten maakt processen kwetsbaar. Wanneer een bedrijf door hacking, malware of ransomware getroffen wordt zijn de gevolgen enorm. Niet de dataherstelkosten, maar reputatieschade, productiviteitsverlies, boetes en het verlies van klanten vormen de grootste schadeposten.

Processtappen

Het Security Assessment bestaat uit de volgende stappen die met u uitgevoerd worden:

1.vulnerability scan; met behulp van onze software onderzoeken wij vanaf uw eigen netwerk welke kwetsbaarheden uw infrastructuur bevat.

2.interviews met sleutelfiguren; in checklist interviews met belanghebbenden (Security Officer, manager ICT en Privacy Officer) onderzoeken we de status van de beheerorganisatie en de belangrijkste processen (Incident, Problem, Change en Patch Management).

3.observatie van aantal security systemen; in interviews met beheerders wordt het beheer van de systemen en de beheerprocessen voor antivirus, firewall, SIEM, IPS/IDS, Certificaten Management/PKI, Website/Domeinnamen-registratie en identity en access management onder de loep genomen.

Wij bieden ook ondersteuning op de volgende zaken:

Meer weten? Onze Security specialisten helpen u graag verder. Wij nemen graag contact met u op. Wij zijn bereikbaar via info@traxion.com 0031-418653883 en 0032-15285070.

Meer weten?

Onze Security specialisten helpen u graag verder. Wij komen graag met u in contact.

Confidental Infomation