nlen

Test uw IT-landschap met Penetration Testing

Wij leven tegenwoordig in een (IT) wereld die nog nooit zo connected was. Waar vroeger mensen en data zich binnen 1 pand bevonden zien we dat data en mensen zich even goed buiten de veilige muren van een organisatie bevinden. Hoe kunt u de veiligheid van data buiten de poort garanderen? Weet u wat u moet weten?

Met penetration testing controleren wij de veiligheid van een applicatie door deze aan te vallen. Door een combinatie van open source information gathering, social engineering, application scanning en designer attacks kunnen wij zwakheden in uw applicatie en organisatie aantonen. Het doel van penetration testing is u te voorzien van het inzicht in wat u kunt doen om uw applicatie veilig genoeg te maken

Penetration Testing

Penetration testing geeft antwoord op de volgende vragen:

• Wat kan iemand die op mijn infrastructuur komt?

• Waar liggen de belangrijkste zwakheden van mijn applicaties?

• Wat kan een persoon die misbruik wil maken van mijn IT resources?

• Waar loop ik het meeste risico in mijn IT landschap?

• Hoe ernstig is een specifiek probleem van een product in mijn systeem?

• Kan ik het systeem nog (laten) repareren of moet het vervangen worden?

Code and Design Analyse

Code and Design Analysis omhelst het controleren van applicaties terwijl ze gebouwd worden. Het is een extra check om te zien of applicaties die nu voor en/of door u gebouwd worden veilig zijn. Met deze dienst ontdekt Traxion beveiligingsproblemen en adviseert hoe deze problemen opgelost kunnen worden. Met een dergelijk advies kunt u gevonden problemen oplossen tijdens het ontwikkeltraject of applicatie lifecycle.

Baselining

Met penetration testing wordt vooral de buitenrand van uw systeemlandschap onderzocht; de binnenkant van de systemen kan alleen van binnenuit onderzocht worden. Het gebruik van product specifieke baselines is daarom de enige methode om de configuratie van uw beveiliging over de gehele linie op niveau te krijgen. Baselines beschrijven honderden en soms zelfs duizenden instellingen van een besturingssysteem of een applicatie. De controle kan handmatig maar er bestaan inmiddels ook geautomatiseerde hulpmiddelen voor.

Penetration testing voor uw organisatie

Traxion levert een compleet portfolio rond Security Quality Control. Security Quality Control omhelst het hele spectrum betreffende het vinden, verhelpen en voorkomen van beveiligingslekken bij uw organisatie.

Wilt u meer informatie over penetration testing of wilt u een penetration test uitvoeren bij uw organisatie, neem dan contact met ons op. Meer informatie over pentesting vindt u ook in onze brochure Test uw Toegang. Deze is hier te downloaden.