Independent. Dynamic. Involved.
nlen

De verwachtingen van de klant stuwen de klantervaring naar een hoger niveau

In de huidige digitale wereld willen klanten snellere, betere én goedkopere dienstverlening. Daarbij zijn de wegen tot die dienstverlening nog nooit zo complex geweest als nu.
Klanten communiceren via vele kanalen, maar verwachten een uniforme gebruikerservaring die ze zelf beheersen en aan hun voorkeuren kunnen aanpassen. Een onmiddellijke, veilige en naadloze klantervaring voor alle applicaties op alle apparaten is de nieuwe norm. Veiligheid en identiteitsbeheer spelen hierbij een centrale rol. Customer Identity and Access Management is hiervoor een bij uitstek geschikte oplossing.

Meer weten? Neem contact op met onze Customer IAM-specialisten.

Profiteer van passende oplossingen en best practices voor uw klanten

Zorg voor een goede voorbereiding, de juiste tools en de beste ondersteuning voor het leveren van een klantervaring die de verwachtingen overtreft:

  • Door CIAM toe te passen op uw producten en ondersteuning biedt u naadloze klantervaringen in vele kanalen, op gebieden als accountmanagement, social login, databeveiliging, single sign on en federation, privacybeheer, gedeelde profielen, adaptieve en meerstappenauthenticatie, voorkeursbeheer en nog veel meer.
  • Realiseer de juiste balans tussen gebruiksgemak en veiligheid met gebruiksvriendelijke multichannel toegang en optimale bescherming van klantgegevens en privacy.
  • Geef uzelf de ruimte om te groeien of op te schalen als de tijd daar is. Voeg snel meer kanalen en apparaten toe zonder uw klanten teleur te stellen in hun verwachtingen.
  • Bied een gemeenschappelijke gebruikerservaring over alle kanalen, inclusief die van partners.

Weten welke CIAM oplossing het beste bij uw organisatie past? Neem contact met ons op, als onafhankelijke implementatiepartner denken wij graag met u mee.

Meer informatie over Customer Identity and Access Management en Traxion’s aanpak: Security Advisory, Identity & Access Services en Security Services.